Plan for uke 49, MAT111

Tema: repetisjon og oppgaver

Denne uken gjennomgår jeg ikke nytt stoff, men planlegger å repetere og regne gamle eksamensoppgaver.

Foreløpig har jeg tenkt at vi kan se på oppgavene fra EKSAMEN H02 - ps, pdf og - hvis vi får tid - EKSAMEN V03 - ps, pdf.

Forbered deg godt - ellers er det liten vits å komme. Jeg håper å holde høyere tempo på denne gjennomgangen enn jeg ellers ofte har, men bruke tiden på prinsipielle spørsmål - og ikke mellomregninger(!)

Arranger prøveeksamen!

I tillegg til å lese i boken er det veldig viktig at dere regner nok. Regn gamle eksamensoppgaver, og hvis det var ting i pensum som du vet var vanskelig da det ble gjennomgått: gå tilbake og gjør ukeoppgavene, og i tillegg noen som ligner.

De to siste eksamenssettene synes jeg imidlertid dere skal "frede" fra denne prosessen.

Bruk ett av dem til å arrangere en prøveeksamen for deg selv: når du føler deg moden (men senest en uke før eksamen) skal du sette av fire timer, åpne settet... sett i gang og gjør det! Ikke snakk med noen før din "eksamen" er over. Prøv å få betingelsene til å ligne de du har på 15. desember.

Viser det seg at du gikk tom for tid altfor fort prøver du deg likedan på det andre settet og får inn formen helt riktig. Om alt gikk bra første gangen står du friere mhp. hvordan du vil benytte det siste settet.

Likt og ulikt om eksamensforberedelser

Mange av dere har MAT111-eksamen som siste eksamen. Men husk: start den siste innspurten i MAT111 i god tid - lenge før den nest siste eksamen blir avholdt.

Å sove dårlig natten før er helt normalt. Hvis du ikke har et søvnunderskudd fra før er ikke dette så farlig, og er bare et tegn på at hjernen din prøver å sette de siste bitene på plass før den skal briljere dagen efter.

Ellers er en eksamen som en idrettsprestasjon, og det er viktig at kroppen ikke mistrives. Pass på å spise godt og få deg frisk luft og mosjon under eksamensforberedelsene. Om du siste dagen er møkk lei pensum kan dette være et godt tegn: du kan det og det er blitt kjedelig. Ta deg da helt fri (du fortjener det) og gå en lang tur.

Når eksamen nærmer seg vil orakeltilbudet bli utvidet. Nærmere beskjed om dette vil bli gitt på fagsidens "Merknader og endringer".

Eksamensnerver er helt naturlig. UiB har en egen side med tips.

Likt og ulikt om eksamen

Eksamensvaktene ber meg minne om at alle skal være ute i god tid ved eksamen. Husk at det er begrensninger på hva du kan ha med deg, spesielt må du passe på at du bruker en lovlig kalkulator. Se ellers instrukst til kandidatene.

I skrivende stund er det ikke klart HVOR eksamen vil bli avholdt, men du finner en liste over de forskjellige eksamenslokalene her.

Lykke til!


Bjørn Ian Dundas
2004-11-24 10:08:43 UTC